Blog Nrl Ndh
Fail sulit : Anak bongsu
Assalamualaikum 
Selalu tak dengar ade ungkapan camni :

"biaselah tu anak bongsu" 
"anak sulung macam tu lah" 
"anak tunggal kan"

Saya memang selalu dengar . Konpius jugak , macam mana org tau kita ni anak yg ke berapa dlm family . Dah research sikit-sikit , baca membaca . Barulah paham 
Memang sifat diri seseorang tu kadang terpengaruhi dengan posisi angka giliran dalam keluarga . hehe
Jadi , interesting sgt bila baca part sendiri . 
Hey bongsurian , kikikiki baca nih ~


1) Dengar je perkataan "anak bongsu" dah bleh bayang camne la sikap anak last dalam family nih. KORANG sering digambarkan sebagai seorang yang MANJA & MENGADA

2) Seboleh-boleh nak orang lain ikot KEHENDAK die je kan kan kan?? hahaha terasa tak?

3) Sebab title korang tu anak last , so ibu dan ayah nak jaga kamu elok2 ... banyak la pantang larangnya! 

4) Lebih rapat dengan sulung , kalau kena ejek adik beradik lain . Along boleh backup 

 5) Happy go-lucky dan yakin diri. uuuuiiihhhh

6) Manja , hahaha. takdelah. tapi betoooll... anak bongsu ni memang terkenal dengan sifat manja lah! 

7)  Berkeinginan dan bercita-cita tinggi. ini sifat terpuji korang. sifat TAKNAK KALAH."Dream big; Sky high" 

8) Sukar membuat keputusan sendiri. normal lah sangat ni =,= hehehe


Fikir-Fikir , memang ade betol memang ade yg sipi-sipi je . hehe . Seriously memang diri ni kurang berdikari  mse sekolah dlu . Tapi Alhamdulillah lps SPM dapat bljr , time jauh belajar tu dah tak bergantung dah . So , dah pandai sendiri hidup tanpa family sampailah sekarang umur 21 nih . InshaAllah , bekerja pun dah . 

Tolak negatif dalam diri, biar tinggal yg baik-baik punya je :)

Wednesday, September 18, 2013 | 12:43 PM | 6 comments

Older Post | Newer Post
Profil
Nurul Nadiah
Terengganu Tanah Airku
Age: 23 years young (2015)
Bachelor of Software Enginnering
Universiti Pendidikan Sultan Idris Mula Ber-blog : 01/06/2010

Follow Here

Facebook Fan Page


Blogger Terengganu


Jom Chat


Tabung Nuffnang